Jönköping Summer Dressage

Jönköping Summer Dressage

Jönköping Summer Dressage har arrangerats årligen av Jönköpings Fältrittklubb sedan 2011 och vårt mål är att skapa ett familjemeeting på alla nivåer dit hela familjen kan komma och tävla tillsammans.
Tävlingen brukar gå på tre tävlingsbanor över tre dagar med mellan 550 och 650 starter på både ponny och häst. Vi har kunnat erbjuda klasser från LB till Grand Prix Kür vissa år. Tävlingen, och vi som arrangörer, är måna om våra besökare och tävlande, och det är många som väljer att återkomma till oss år efter år.

Årets tävling äger rum 21-24/7 2022, v.29.

I år har vi den stora äran att vara värd för Svenskt Mästerskap i ponny-dressyr, ett evenemang där vi samlar runt 100 av Sveriges bästa ponnyryttare. Genom två kval och efterföljande finaler gör de upp om totalt fem SM-guld.

I år är vi stolta att kunna erbjuda:

– Folksam SM i ponny-dressyr – Sveriges bästa ponnyryttare gör upp om att bli svensk mästare i kategori B till D, och olika ålderskategorier. Totalt 5 svenska mästare kommer koras. Läs mer om SM.

– Final i Mats Mellberg Cup – En tävling för ponnyryttare upp till 12 år där fokus är utveckling och lärande. Läs mer om Mats Mellberg Cup.

– Final i Svenska Ridsportförbundets Ride&Learn – En tävling för ponnyryttare upp till 12 år där fokus är utveckling och lärande. Läs mer om Ride&Learn.

– Smålands Distriktsmästerskap i dressyr – Småländska mästare koras i de olika ponnykategorierna samt junior, young rider och senior för hästryttare. Läs mer.

– Kval till Sweden International Horse Show ponny kür – Fyra finalister från hela landet får möjlighet att rida kürfinal under SIHS. Läs mer här.

– Kringklasser – Utöver ovanstående cuper, kval och finaler kommer vi som vanligt att klasser för ponny och häst på olika nivåer under tävlingshelgen. Information om vilka klasser du kan anmäla dig finns på tdb. Läs mer här.

– Kval till SWB Riders Cup – Tävlingen går i MsvC och är öppen för ryttare som rider en SWB-häst som är minst 8 år. Läs mer här

Utöver tävlingarna kommer vi att bjuda på clinic, föreläsningar, mässa och flera andra olika roliga aktiviteter under helgen. Vi ses väl?

Länk till tävlingens Facebooksida
Länk till tävlingens Instagram
Skiss över anläggningen

Evenemangsstaden Jönköping

Jönköpings Fältrittklubb vill vara med och bidra till att locka fler besökare till evenemangsstaden Jönköping. Ekipagen har ofta med sig flera familjemedlemmar och hästskötare, vilket gör att det kommer att röra sig flera hundra personer på anläggningen under tävlingshelgen.


Vill du vara med och sponsra tävlingen? Eller har du frågor kring tävlingen?
Skicka ett mail till dressyr.jfk@gmail.com !

Hitta till JFK

Tävlingen anordnas tillsammans i stolt samarbete med:

Huvudsponsor Ponny SM 2022

Sponsorer för Ponny SM 2022

Granngården

Toveryd Art Concept

Sponsorer för Jönköping Summer Dressage
Nova

Sandlund / Hossain
Logo%20Black%20L%20(2)_edited.jpg