Jönköpings Fältrittklubb Ridskolan - Jönköpings Fältrittklubb

  

 

 

 

Informationsblad till nya ridskoleelever (pdf, öppnas i nytt fönster)

Ridskolan är basen i klubbens verksamhet. Här erbjuds ridundervisning för både barn och vuxna på alla nivåer. Från knattegrupper för de minsta, introduktionskurser och nybörjargrupper på olika nivåer till avancerade grupper inom hoppning och dressyr.

Det är inte bara ridningen som är viktig utan även teorin. Under ett par veckor per termin har vi teoriveckor där vi anordnar en mängd olika roliga aktiviteter.

Handikappridning – en viktig del av verksamheten

Handikappridningen har utvecklats till en viktig del av klubbens verksamhet då ridning ger en utmärkt form av sjukgymnastik. För de handikappade eleverna som rider här varje vecka, betyder samvaron med nya människor och med hästarna mycket. Vi har grupper med både barn och vuxna som har skilda sorters handikapp.

Barnridning

På lördagar är det barnridning där omkring 40 – 50 barn kommer varje vecka. Barnridningen drivs helt ideellt av Ungdomssektionens medlemmar och både vuxna och barn hjälper till att leda ponnyerna runt i manegen.

Ridläger och ridkurser

På somrarna har vi dagridläger för ponnyryttare. Eleverna kommer på morgonen och stannar till sena eftermiddagen. På programmet finns två ridpass, hästskötsel och teori. Är det vackert åker vi till Axamosjön och badar. För de som rider stor häst finns kvällskurser med liknande program. Lägerdagarna avslutas med uppvisning, tävling eller en långritt.

På vinterlovet har vi också dagläger och kvällskurser med liknande program som på sommaren.