Jönköpings Fältrittklubb Cafeterian - Jönköpings Fältrittklubb

jönköpings_fältrittklubb_04

Öppettider

Vardag: 16:30 – 20:30
Lördag: 10:00 – 14:00
Söndag: Stängt

Cafeterian är en populär plats på ridskolan. Det är många som passar på att äta en fralla, toast eller en och annan godisbit i kafeterian. Alla ridskoleelever, både ponny- och häst-ryttare deltar och gör en insats i cafeterian genom att ta ett eller högst två pass om året. Din insats i cafeterian är ett bidrag till att hålla ridavgiften så låg som möjligt.

I de flesta föreningar krävs att medlemmarna bidrar med ideellt arbete för att få ekonomin att gå ihop. Jämför med andra föreningar där det är föräldrar som får tvätta matchställ eller skjutsa till cuper, där varje medlem ska sälja föreningstriss, salami, strumpor osv. Detta är ett sätt att hålla avgifter nere. Att föräldrar bemannar cafeterior eller fik är nog snarare regel än undantag i de flesta idrottsföreningar. De som inte vill ställa upp på detta får istället betala en avgift och får därefter en ny tid. Det ideella arbetet på JFK ska således ses som en del av terminsavgifterna – utan ideellt arbetande elever skulle vi ha betydligt högre kostnader för att driva cafeterian, som dels är en service till våra medlemmar och dels är ett sätt att få in intäkter för att hålla igång ridskolan. Wetter-rabatten ska naturligtvis ses på samma sätt, dvs. som ett sätta att betala en del av avgifterna.

På veckodagarna är det ponny-föräldrarna som står i cafeterian. Vid tävlingar är det ryttarna på storhäst. Vid större tävlingar är det ett högt tempo och sortimentet utökas med servering av hamburgare, korv och dagens rätt. Om man är under 18 år och känner sig osäker så ta med en förälder eller annan vuxen person.

Storhäst-eleverna får passlistan hemskickad vid terminens början. Listorna finns också länkade längre ned här på sidan. Om du får förhinder ska du själv byta pass med någon på listan. Alla ändringar ska meddelas kansliet på telefontid (se sidfot) eller talas in på telefonsvararen. Glöm inte att notera bytet på listan i cafeteria-pärmen. Har du frågor kan du kontakta kansliet.

Fr.o.m. vt15 provar vi ett nytt system för cafeteriatjänstgöringen för ponnyeleverna. Istället för enskild tjänstgöring kommer varje ridgrupp att bli tilldelat ett antal dagar, där man gemensamt i gruppen ansvarar för vem eller vilka som bemannar kafeterian de olika datumen. Det kommer att finnas en pärm i kafeterian där man senast två veckor innan ska ha antecknat vem eller vilka som bemannar.

Cafeterialista för vårterminen 2016

Cafeteriatjänstgöring vt 16 tävling,utan.nr-1

Instruktioner

Du kan förbereda dig genom att läsa här (INFÖR DITT PASS I CAFETERIAN).

Har du några frågor, funderingar, känner att du vill ta något mer pass eller har några bra tips är det bara att ringa. Nyckel hämtas på kansliet.