Nyhetsbrev September

Nyhetsbrev September

Välkomna till en ny, lärorik termin på Jönköpings Fältrittklubb! Hästarna är hemtagna från sommarens bete och vi ser fram emot en härlig höst med ridlektioner, aktiviteter, tävlingar och en massa skoj.

Aktuellt

  • Höstterminen började måndag den 16 augusti, och pågår till och med 22 december.
  • Vecka 44 har vi teorivecka. Mer information kommer i stallet och på vår hemsida när det närmar sig.
  • Vi vill rikta ett stort tack till alla funktionärer som engagerat sig under Jönköping Summer Dressage! Tack vare er medverkan blev årets upplaga av JSD en mycket lyckad tävling.
  • Vi har ett nytillskott på ponnysidan, sockersöta Fransiska ”Fina”. Fina är ett B-ponnysto som ägs av High Chaparall. Hon är lagom framåt och snäll att pyssla med. Fina kommer att gå själv ett par veckor och få tid att vänja sig vid sitt nya hem innan hon börjar vara med på ridlektioner.
  • Vi har också välkomnat två D-ponnyer, Bore och Timothy som ägs av Sindarve Gård och som ska bo hos oss på JFK under vinterhalvåret. Precis som Fina behöver de lite tid att vänja sig vid sitt nya hem och de kommer vara i karantän ett par veckor innan de flyttar in i ridskolestallet.

Personal

Nu under höstterminen börjar Susanne Andersson som ny ridlärare. Susanne ersätter Jennie under hennes föräldraledighet, och kommer ha ridlektioner tisdag – lördag. Välkommen Susanne!

Vi välkomnar också Mia Alm som ridlärare på måndagar. Mia har jobbat som ridlärare på JFK tidigare och vi är mycket glada att hon kommer tillbaka!

Klädsel och säkerhet

Vi vill påminna om att säkerhetsväst alltid ska användas av alla under 18 år vid hoppning, och vi rekommenderar att även äldre använder säkerhetsväst. Hjälm ska bäras av alla under 18 år vid in- och utsläpp i hage och vi rekommenderar hjälm även vid skötsel av hästarna i stallet. Har du långt hår ska det vara uppsatt både vid hästskötsel och ridning.

Godis till hästarna

Nu börjar äppelsäsongen och många vill ta med dessa godsaker till hästarna. Tyvärr kan hästarna få ont i magen (kolik) om de äter för mycket äpplen. Vi ber er därför att lämna äpplena i stallet eller i foderkammaren så fördelar vi ut dem vid fodring, så varje häst får en lämplig mängd. Vi ber er också att inte ge hästarna något godis i handen, eventuella godisbitar ska läggas i krubban.

Följ oss i våra digitala kanaler

För att hänga med på nyheter och aktiviteter, följ oss gärna i våra digitala kanaler. På hemsidan, www.jonkopingsfaltrittklubb.se, hittar ni såväl nyheter som terminsplaneringar, ridhusscheman, mer information om våra hästar och ponnyer och en massa annat. På vår Facebooksida Jönköpings Fältrittklubb och vår instagram @jfksridskola uppdaterar vi med både nyheter, aktiviteter och roliga bilder på hästarna och vad som händer i stallet.

Höstmöte

Den 30 september kl 18.00 bjuder vi in alla medlemmar till höstmöte! Ni hittar mer information om detta på vår hemsida www.jonkopingsfaltrittklubb.se.

Kafeterian

V.37 öppnar vi äntligen vårt populära Kafé Hästen igen! Här finns godis, dricka och enklare mellanmål att köpa. På vardagarna bemannar ponnyeleverna med föräldrar kafeterian, och storhästeleverna har fått varsin helgdag. Mer information finns bifogat i mejl till alla ridskoleelever samt på vår hemsida.

Tävlingar

Under hösten arrangerar JFK tävlingar i hoppning följande datum:
18-19 september Ponny & ridhäst. Div 2 lag ponny.
15-17 oktober Ridhäst
13-14 november Ponny
5 december Ridhäst
Vill du vara med och vara funktionär? Det är ett perfekt tillfälle att träffa andra klubbmedlemmar, lära sig mer om hur det går till på tävling och se många fina hästar och duktiga ryttare. Du behöver inga förkunskaper för att vara funktionär, och det finns en uppgift för alla. Exempel på uppgifter är parkeringsvakt, stå i cafeterian, banpersonal, sitta i sekretariatet. Kontakta Veronika Nore på sms 076-8410745 för mer info eller för att anmäla intresse.