Nyhetsbrev oktober

Nyhetsbrev oktober

Nyhetsbrev oktober

Nu börjar det bli mörk och lite kyligt i luften. Hästarna är installade och flyttade till sina grusade vinterhagar. Vi hoppas på en fin, mysig och inte allt för lerig höst!

Aktuellt

  • Höstterminen pågår till och med 22 december.
  • Vecka 44 har vi teorivecka. Mer information kommer i stallet och på vår hemsida under v. 40.
  • 15-17 oktober har vi hopptävlingar för Ridhäst! Vill du vara med som funktionär? Kontakta Veronika Nore på sms 070-8410745. Vi är också glada att kunna välkomna publik på denna tävling, passa på att komma upp och kika på fina hästar och ta en fika i Kafé Hästen.
Misty. Foto Embla Nilsson

Hästlov

Vecka 44 är det hä(ö)stlov, och vi kommer arrangera aktiviteter för både ponny och storhäst. Information om detta kommer i stallet och på hemsidan under vecka 40, och anmälan sker i Horsemanager. Det blir bland annat uteritt, maskeradhoppning, extra träningar och US arrangerar spökkväll!

Personal

Vi välkomnar Jonna Persson som ny ridlärare på onsdagar! Jonna kommer ta över några av ponnylektionerna då Susanne ska gå ner i arbetstid.

Covid-19 och restriktioner

Då nya rekommendationer kommit från Svenska Ridsportförbundet är vi glada att kunna välkomna publik fullt ut på läktarna igen. Ni är nu välkomna att ta med mormor, bästa kompisen eller en kusin till stallet. Tänk på att hålla avstånd till varandra, både i stall och på läktare, samt att tvätta och sprita händerna regelbundet.

Klädsel och säkerhet

Vi vill påminna om att säkerhetsväst alltid ska användas av alla under 18 år vid hoppning, och vi rekommenderar att även äldre använder säkerhetsväst. Hjälm ska bäras av alla under 18 år vid in- och utsläpp i hage och vi rekommenderar hjälm även vid skötsel av hästarna i stallet. Har du långt hår ska det vara uppsatt både vid hästskötsel och ridning.

Godis till hästarna

Äppelsäsongen är i full gång och många vill ta med dessa godsaker till hästarna. Tyvärr kan hästarna få ont i magen (kolik) om de äter för mycket äpplen. Vi ber er därför att lämna äpplena i stallet eller i foderkammaren så fördelar vi ut dem vid fodring, så varje häst får en lämplig mängd. Vi ber er också att inte ge hästarna något godis i handen, eventuella godisbitar ska läggas i krubban.

Följ oss i våra digitala kanaler

För att hänga med på nyheter och aktiviteter, följ oss gärna i våra digitala kanaler. På hemsidan, www.jonkopingsfaltrittklubb.se, hittar ni såväl nyheter som terminsplaneringar, ridhusscheman, mer information om våra hästar och ponnyer och en massa annat. På vår Facebooksida Jönköpings Fältrittklubb och vår instagram @jfksridskola uppdaterar vi med både nyheter, aktiviteter och roliga bilder på hästarna och vad som händer i stallet. Lägger du upp en bild på instagram när du är på JFK? Tagga gärna @jfksridskola!

Kafeterian

Ni har väl koll på att Kafé Hästen är öppet alla vardagar mellan cirka 17-19.30? Kom in och ta en kopp kaffe, en toast eller köp lite godis! Vi behöver hjälp med att sköta vårt kafé och göra beställningar, inventera, hitta ett bra utbud mm. Är du intresserad av att vara med i Kafé-gruppen? Kontakta Matilda, matilda.fagerlind@jonkopingsfaltrittklubb.se.

Bilder på hästar och anläggning

Har du fina bilder på våra ridskolehästar eller på anläggningen som vi kan få använda? Skicka dem gärna på mejl till matilda.fagerlind@jonkopingsfaltrittklubb eller Whatsapp 076-8490288. Bilderna kommer användas till hemsida, sociala medier och ett hemligt projekt.

Daira. Foto: Ellinor Hammarstedt

Ha nu en riktigt härlig höst!