Välkommen till ridskolan

Jönköpings fältrittklubb

Hästar är det bästa som finns! Är du sugen på att lära dig om hästar och ridning har du kommit rätt. Vi erbjuder häst- och ridutbildning för alla åldrar.

Hur anmäler man sig?

Börja med att registrera dig i Hippocrates. Skapa ett konto i målsmans namn och lägg sedan till eventuella minderåriga som familjemedlemmar. När du skapat ett konto kan du ställa dig eller ditt barn i kö. Registreringen och köplatsen är kostnadsfri men när du blir inskriven på ridskolan tillkommer medlemsavgift och kostnad för dina lektioner.

Är du utan förkunskaper ska du anmäla dig till Blå Grupp (från 6 år) eller Knatte (från 4-6 år). Har du frågor kring registreringen eller har skyddade personuppgifter, var vänlig mejla ridskolan@jonkopingsfaltrittklubb.se

Skapa ny användare i Hippocrates

Är du redan registrerad i Hippocrates, logga in här!

Övrig information

Du får väga högst 90 kg för att börja rida hos oss.
Godkänd ridhjälm med knäppt hakband ska bäras vid all ridning på vår anläggning. För dig som inte har egen ridhjälm går det bra att låna en av våra. De yngre eleverna upp t.o.m. tio år ska även bära hjälm i stallet. Rider du som junior måste du även ha skyddsväst som du kan låna på ridskolan.

Friskvårdsbidrag

Skatteverket har slagit fast att även ge friskvårdsbidrag för ridning vilket innebär att från den 1 januari 2018 är ridning godkänd för att ansöka om som skattebefriat friskvårdsbidrag. Efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att även sporter som ridning och golf ska omfattas av friskvårdsbidraget. En långdragen kamp är därmed över.

Läs mer om friskvårdsbidrag här.

Frågor och svar

Fråga: Jag är elev på JFK, men har inte fått något mejl med inloggning, vad gör jag?
Svar: Kontrollera först skräpposten i din mejl så att det inte fastnat där. Nästa steg är att kontakta kansliet@jonkopingsfaltrittklubb.se

Fråga: Mitt barn är inte myndigt, hur gör jag som förälder?
Svar: Du som förälder hanterar dina egna och dina barns lektioner på ditt konto. (Man måste vara över 18 år för att ha ett konto i Hippocrates)

Fråga: Jag har ytterligare ett barn som vill rida, hur gör jag då?
Svar: Du kan själv fylla i ytterligare barn i ditt konto på Hippocrates (klicka på ditt namn när du loggat in och sedan “Familjen”). Därefter kan du ställa barnet i kö till ridskolan.

Fråga: Hur gör jag när jag kommer till ridskolan?
Svar: Du går till receptionen och checkar in i din ridgrupp. På skärmen ser du vilken häst du ska rida. Vill du ha hjälp i stallet frågar du en av våra stallvärdinnor.

Fråga: Jag vill byta lektionstid eller rida fler lektioner per vecka, hur gör jag?
Svar: Inne i Hippocrates finns en kö för ridande elever. I anmälan väljer du om det gäller byte av befintlig grupp, eller anmälan till ny grupp, och önskad dag/tid.