Välkommen till ridskolan

Jönköpings fältrittklubb

Hästar är det bästa som finns! Är du sugen på att lära dig om hästar och ridning har du kommit rätt. Vi erbjuder häst- och ridutbildning för alla åldrar.

Hur anmäler man sig?

Börja med att registrera dig på Horsemanager.se/jfk, där du även kan ställa dig på kölista och göra intresseanmälan till olika grupper. Länk finns till höger. Registreringen är kostnadsfri, när du blir inskriven på ridskolan tillkommer medlemsavgift och kostnad för dina lektioner.

Är du utan förkunskaper kallas du nybörjare (från 6 år) eller knatte (från 4 år). Är du nybörjare registrerar du dig via horsemanager .se och skickar sedan ett mejl till kansliet@jonkopingsfaltrittklubb.se

Skapa ny användare på JFK i HorseManager

Är du redan registrerad i HorseManager, logga in här!

Friskvårdsbidrag

Skatteverket har slagit fast att även ge friskvårdsbidrag för ridning vilket innebär att från den 1 januari 2018 är ridning godkänd för att ansöka om som skattebefriat friskvårdsbidrag. Efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att även sporter som ridning och golf ska omfattas av friskvårdsbidraget. En långdragen kamp är därmed över.

Läs mer om friskvårdsbidrag här.

Läs mer om vad som gäller för ridning som friskvård.

Frågor och svar

Fråga: Jag är elev på JFK, men har inte fått något mejl med inloggning, vad gör jag?
Svar: Kontrollera först skräpposten i din mejl så att det inte fastnat där. Nästa steg är att kontakta kansliet@jonkopingsfaltrittklubb.se

Fråga: Mitt barn är inte myndigt, hur gör jag som förälder?
Svar: Du som förälder hanterar dina egna och dina barns lektioner på ditt konto. (Man måste vara över 18 år för att ha ett konto i HorseManager)

Fråga: Jag har ytterligare ett barn som vill rida, hur gör jag då?
Svar: Du kan själv fylla i ytterligare barn i ditt konto på HorseManager (fliken “Familj” och klicka sedan på “Skapa ny person”) och därefter fylla i intresseanmälan för det barnet på förstasidan.

Fråga: Hur gör jag när jag kommer till ridskolan?
Svar: Du går till receptionen och checkar in i din ridgrupp. På skärmen ser du vilken häst du ska rida. Vill du ha hjälp i stallet frågar du en av våra stallvärdinnor.

Fråga: Jag vill byta lektionstid eller rida fler lektioner per vecka, hur gör jag?
Svar: Inne i HorseManager på första sidan finns intresseanmälning som du kan fylla i. Där ser du också om det finns plats i grupperna. I anmälan väljer du om det gäller byte av befintlig grupp, eller anmälan till ny grupp.