Ridskolan

  

Ridskolan är basen i klubbens verksamhet. Här erbjuds ridundervisning för både barn och vuxna på alla nivåer. Från knattegrupper för de minsta, introduktionskurser och nybörjargrupper på olika nivåer till avancerade grupper inom hoppning och dressyr.

Det är inte bara ridningen som är viktig utan även teorin. Under ett par veckor per termin har vi teoriveckor där vi anordnar en mängd olika roliga aktiviteter.

Ridning för personer med funktionsnedsättning – en viktig del av verksamheten

Handikappridningen har utvecklats till en viktig del av klubbens verksamhet då ridning ger en utmärkt form av sjukgymnastik. För de handikappade eleverna som rider här varje vecka, betyder samvaron med nya människor och med hästarna mycket. Vi har grupper med både barn och vuxna som har skilda sorters handikapp.

Barnridning

På lördagar är det barnridning där omkring 40 – 50 barn kommer varje vecka. Barnridningen drivs helt ideellt av Ungdomssektionens medlemmar.

Ridläger och ridkurser

Under sommar, helgdagar och lov anordnar vi aktiviteter både för barn och vuxna. Håll utkik på hemsidan, social medier och horsemanager för mer information.