Jönköpings Fältrittklubb Tack alla medlemmar som hjälpte till vid saneringen! Det här gäller nu enligt veterinären: - Jönköpings Fältrittklubb

Tack alla medlemmar som hjälpte till vid saneringen! Det här gäller nu enligt veterinären:

Posted on Mar 14, 2017 in Klubben | No Comments

Hej!

Jättebra jobbat i helgen! Tack alla medlemmar som kom och kämpade med ridhuset och stallet! Nu har vi nästan allt sanerat, endast enstaka utrymmen är kvar!
 Så här skriver Maja – Lisa Sabel veterinären om vad som gäller framöver:
I närtid gäller då följande:
Jag räknar med att saneringen blir helt och hållet färdig till på söndag den 19 mars. Fram till den 19 mars måste alla fortfarande byta om på Klämmestorp innan de åker hem, och de kläder/utrustning som används måste saneras (eftersom vissa utrymmen fortfarande kan vara ”kontaminerade”).
Nu är dock de två ”zonerna” med häst/ponny borttagna, och man får vistas med samma kläder i båda stall, byta om i samma omklädningsrum, etc (eftersom majoriteten av utrymmena är sanerade).
Dock är det fortfarande inte ok för hästar utanför isoleringen (tex privatstallen) att ta sig in i utrymmen där ridskolehäst/ponny är. Alltså inte ok att rida i Stora Ridhuset än för privatstallhästar.
Senast den 19 mars måste alla som rör sig i ridskolestallen ha sanerat sina kläder/sin utrustning.
Efter den 19 mars (förutsatt att all sanering är HELT färdig då) kommer jag lägga ännu en vecka på isoleringen för säkerhets skull. MEN det kommer inte vara en ”regelrätt” isolering, utan isoleringen gäller mellan häst/ponny i ridskolestallen och övriga hästar (privatstall och utanför Klämmestorp).
Det betyder att man efter den 19 mars får lov att byta om hemma efter sin ridlektion, man måste alltså inte byta om på Klämmestorp. Man måste inte heller planera på att sanera sina ridkläder/utrustning som används efter 19 mars.
Den extra veckan av isoleringen gäller fram till och med söndagen den 26 mars. Förutsatt att inga hästar blivit sjuka under denna tid så kommer all isolering som ligger över Jönköpings Fältrittklubb att släppas den 26 mars. Hästar från privatstallen kommer då få lov att rida i Stora Ridhuset. Privathästar som vill flytta ifrån JFK får lov av göra detta efter 26 mars (förutsatt att ingen ny häst blivit sjuk).
Det innebär också att JFK kommer få starta upp med tävlingar och träningar som innefattar hästar utifrån.
För ridskolehäst/ponnystall-invånare vill jag att den dagliga temp-mätningen av alla hästar fortsätter fram till den 26 mars. Därefter är det naturligtvis jättebra om de tempas regelbundet, men såklart inget krav :)
Med vänlig hälsning,
Maja-Lisa Sabel
distriktsveterinär