Jönköpings Fältrittklubb Börja rida hos oss - Jönköpings Fältrittklubb

Jönköpings fältrittklubb

Ridning är fantastiskt! Förutom den gemenskap du blir en del av får du lära dig att hantera våra fina hästar. Du blir stark, får frisk luft och får upptäcka en helt ny värld.

Oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen är du varmt välkommen till JFK!

Anmäl dig

Du som är intresserad av att börja rida hos oss är välkommen att registrera dig på Horsemanager.se/jfk, där du även kan ställa dig på kölista och göra intresseanmälan till olika grupper. Länk finns till höger.

Du som vill börja rida i en nybörjargrupp, vänligen ring till ridskolan (se kontaktuppgifter här) då kölistorna till dessa grupper inte hanteras i HorseManager.

Du som elev på ridskolan har fått en inloggning på den e-postaddress som du angivit till oss.

Skapa ny användare på JFK i HorseManager

Är du redan registrerad i HorseManager, logga in här!

Friskvårdsbidrag

Skatteverket hag slagit fast att även ge friskvårdsbidrag för ridning vilket innebär att från den 1 januari 2018 är ridning godkänd för att ansöka om som skattebefriat friskvårdsbidrag. Efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att även sporter som ridning och golf ska omfattas av friskvårdsbidraget. En långdragen kamp är därmed över.

Läs mer om friskvårdsbidrag här.

Läs mer om vad som gäller för ridning som friskvård.

Frågor och svar

Fråga: Jag är elev på JFK, men har inte fått något mejl med inloggning, vad gör jag?
Svar: Kontrollera först skräpposten i din mejl så att det inte fastnat där. Annars pratar du med ridlärarna på ridskolan eller med Therése Norby på Facebook.

Fråga: Mitt barn är inte myndigt, hur gör jag som förälder?
Svar: Du som förälder hanterar dina egna och dina barns lektioner på ditt konto. (Man måste vara över 18 år för att ha ett konto i HorseManager)

Fråga: Jag har ytterligare ett barn som vill rida, ska jag ringa ridskolan?
Svar: Du kan själv fylla i ytterligare barn i ditt konto på HorseManager (fliken ”Familj” och klicka sedan på ”Skapa ny person”) och därefter fylla i intresseanmälan för det barnet på förstasidan.
Annars går det såklart också bra att ringa ridskolan på telefontiden.

Fråga: Hur gör jag nu när jag kommer till ridskolan?
Svar: Du går till receptionen som vanligt, men checkar nu in på datorn istället för på ett papper.

Fråga: Jag vill byta lektionstid alt. rida fler lektioner per vecka, hur gör jag?
Svar: Inne i HorseManager på första sidan finns intresseanmälning som du kan fylla i. Där ser du också om det finns plats i grupperna. I anmälan väljer du om det gäller byte av befintlig grupp, eller anmälan till ny grupp.