Jönköpings Fältrittklubb Hästarna - Jönköpings Fältrittklubb

ben

Belvedere  ”Ben” -2006

Valack,  168 cm
Import.
e. Discovery – Ahoy u. Odessa

Ben kom till ridskolan i mars -16 och blev snabbt en favorit. En snäll häst med fint steg och mjuka språng. Han tycker det är kul att vara ute i skogen och galoppera eller hoppa. Ben har shivering i vänstra bakbenet och tycker det är obehagligt när folk vill lyfta bakbenen. Han har även vissa egenheter, t.ex. tycker han inte om vita hästar och får inte lukta på bajs på lektion, för då kan han inte koncentrera sig på jobbet sen.


Daisy -2008

Sto
KWPN
e. Maestro – Kennedy

Jag är en väldigt kelsjuk och gosig häst i boxen och vill alltid vara med eleverna när de står i stallet. I ridningen är jag en häst som lätt blir ganska spänd, så att vara lugn med mig är en bra egenskap hos mina ryttare. Jag är också ganska pigg och tycker det är väldigt kul att hoppa men har lite speciell teknik då jag inte hoppat så mycket tidigare.


Cap 5 ”Femman” – 2010

Valack
Oldenburgare
e.Chap – Pinatubo

Jag är en härlig kille med lite attityd. I ridningen tycker jag inte om när man sitter och klämmer med skänkeln – då kan jag bli lite sur. Annars är jag en mycket välutbildad häst. Jag har en härlig trav och är en expert på hoppning. Bara man visar vägen till hindrena sköter jag resten!


Copycat H -2009

Valack, 175 cm
Dansk imp.
e. Heartbeat – Lucky Light u. Cicerone H

Detta är en stor glad och kärleksfull kille med mycket motor och framåtanda som lätt blir stark om man blir dragandes i honom.  Även om han är pigg och alltid är med på noterna så är han världens snällaste och skulle aldrig göra något dumt. Han rör sig mjukt och trevligt i dressyren och har stor kapacitet i hoppningen, vilket han älskar allra mest.


10660395_10152660808983535_677301021_nDaira -2000

Sto, 155 cm
Tysk imp.
Okänd härstamning

Daira är en liten storhäst som oftast tycker det är kul att hoppa.  Hon är känslig i munnen, men kan med lite jobb och mjuk hand bli fin i dressyren. Daira är en väldigt snäll häst i boxen och tycker det är kul att vara ute i skogen och busa. Hon brukar även vakna till lite när det är hopptävlingsdags. Hon är även en mästare på att hoppa ut ur hagen om hon känner för det.


 


fabio

Fabio -2010

Valack, 170 cm
Imp. Holland
e. Amadeus – Guidam u. Miranda

Fabio är en fin häst som är trevlig att både rida och hantera. Fabio älskar människor och vill gärna ha massa kärlek och uppmärksamhet. Han kom till ridskolan i maj 2015. Trots sin unga ålder har han ett moget psyke och står stadigt på jorden. I ridningen vill han gärna ha en ryttare med stilla hand och som hjälper honom att tänka framåt.


fabio_mFabio M  ”Mr M” -2010

Valack, 164 cm
Imp. Holland
e. Alicante HBC – Ulster u. Kalibra

Fabio M är riktiga namnet, men då vi redan hade en Fabio när han kom mars -16 blev det Mr M. Han är en mysig valack med stora gångarter. Visste ni att hans farfar är Rolf-Görans Bengtssons Casall ASK? Snäll att hålla på med, men behöver hjälp att tänka framåt nedåt i ridningen då han fortfarande är ung. Hoppningen är hans starka sida, väldigt hinderklok och hoppar jättebra, men ser ibland spöken i hörnen ;)


Herman – 2007

Valack, ca 160 cm
Fullblodskorsning

Herman är en snäll och mysig häst att hålla på med i boxen och är lika snäll att rida på. Han är pigg och framåt med ett mjukt och trevligt steg i både trav och galopp. Han hoppar även bra.


10660597_10152660809003535_137930485_nJack Sparrow  ”Jack” -2005

Valack, 163 cm
Mecklenburgare
Imp. Tyskland
e. Lascado – Marlesko XX u. Marlen

Jack kom till oss 2014 och hade då gått som tävlingshäst upp till 120 cm, men ville inte längre hoppa på den nivån. Han är en snäll och trevlig häst som behöver lite hjälp att tänka framåt i ridningen. Hoppar med trevlig teknik och mjuka språng. Han är en mästare på att byta galopp så fort man byter varv, vilket sitter i sen livet på hoppbanan.


Lysandre ”Lysander” -2011

Valack, ca 162 cm
Imp. Belgien
e. Ephebe For Ever La Silla – Nimmerdor u. Bona Dea

Lysander är en kille som alltid har mycket saker för sig, men så är det väl när man är lite bebis och vill tugga och smaka på allt och inte har tålamod att vänta någon längre stund. Fortfarande lite grön i ridningen, men försöker snabbt lära sig att förstå vad det är som förväntas av honom. Känslig i munnen och kräver just nu en stadig ryttare med mjuk hand som kan rida honom framåt.

 


zaronaZarona -2004

Sto, 167 cm
KWPN
e. Tolando – Saros XX u. Karona

Zarona är vår lilla otursfågel som alltid lyckas skada sig på ett eller annat sätt känns det som. Hon kom till ridskolan i okt-14. En vaken häst som rör sig mjukt trots stora gångarter. Dressyrhäst i grunden som har lärt sig hoppa med åren och gör det bra om än lite överambitiöst ibland. Hon ett sto med allt vad som kommer till, men får man henne med sig så är hon en pärla. Zarona går nu huvudsakligen på hackamore.


Foto: Malene Friberg, Malin Ringqvist, Emma och Linda Johannesson