Nyheter från ridskolan

Nyheter från ridskolan

horse_04

Det är mycket som händer på ridskolan just nu.

Kvarka

Ingen har väl missat att vi har haft en sjuk häst i lektionsstallet som hade kvarka. Det betyder att man måste tänka på att inte gå mellan stallen i onödan och att man ska undvika kontakt med andra hästar än den man rider. Man måste också vara ombytt och duschad, och ha andra kläder och skor om man ska besöka något annat stall. Det finns virkon i en balja i stallet där man kan decinficera sina skor innan man lämnar anläggningen. Den sjuka hästen är flyttad till ett annat stall så vi hoppas att smittan inte sprids vidare.

Tre nya lektionshästar

Något lite roligare som har hänt är att vi fått tre nya lektionshästar – en häst och två ponnys. De heter Copy Cat, Magic Millie och Johnny. Det kommer så småningom att komma in i verksamheten mer och mer.

Sune har det bra, hans matte skickar massa bilder på honom. Tristan är såld till ett bra hem där han kan ta det lugnt. Caliano är också såld – istället har vi nu fått Copy Cat.

Fler nybörjargrupper

Vi planerar att starta fler nybörjargrupper både ponny och häst eftersom det fortfarande finns elever på väntelistan som inte fått plats i en grupp.

Uteritter

Nickilee har uteritter varje lördag. Passa på att anmäla er nu när vi haft så härligt väder! Kontakta någon av oss i personalen för att få veta mer.

Vi ses i stallet!
Med vänlig hälsning Elisabeth, verksamhetschef JFK